“Σούπερ” Rafale προτείνεται για την Βραζιλία

Την τελευταία τεχνολογικά έκδοση του Rafale πρόκειται να προτείνει η Dassault στην Βραζιλία για το διαγωνισμό F-X2, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της έκθεσης LAAD. Θα είναι η έκδοση F3R, που ξεκίνησε να αναπτύσσεται από την εταιρεία έπειτα από συμβόλαιο που έλαβε από την Γαλλική Διεύθυνση Εξοπλισμών το 2012.

Στην έκδοση περιλαμβάνεται το ραντάρ RBE2 της Thales, κατηγορίας AESA, με το οποίο θα είναι εφικτή η βολή του πυραύλου BVRAAM της MBDA, του Meteor. Ακόμα, το αεροσκάφος θα φέρει το σύστημα αυτοπροστασίας SPECTRA και το σύστημα συμβατό με Mode-5/Mode-S IFF.

Μέχρι στιγμής το ραντάρ RBE2 είναι έτοιμο και έχει παραδοθεί ήδη σε αεροσκάφη της Γαλλικής Αεροπορίας, ενώ σε τελικό στάδιο είναι η ανάπτυξη του Meteor, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους πριν την τελική απόφαση για ένταξή τους σε υπηρεσία. Ακόμη, το αεροσκάφος θα προσφέρεται με τους πυραύλους καθοδήγησης λέιζερ AASM, οι οποίοι θα καθοδηγούνται από το νέο ατρακτίδιο που αναπτύσσει η Thales, προς αντικατάσταση του Damocles.

 

Rafale 15

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: