Επιτυχία του νέου αντιαρματικού Νέμεσις

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμή του πυραύλου Nemesis, στο πεδίο βολής White Sands στο Νέο Μεξικό. Ήταν η τρίτη κατά σειρά δοκιμή και απολύτως επιτυχημένη.

Το Nemesis είναι ελαφρύ, μεταφερόμενο πυραυλικό σύστημα, που επιτρέπει στους στρατιώτες να προσβάλλουν με επιτυχία στόχους σε αποστάσεις από 100 μέτρα μέχρι και πάνω από 12 χιλιόμετρα. Αν και αρχικά αναπτύχθηκε για τους στρατιώτες, έπειτα από επείγουσα απαίτηση, η Lockheed Martin αναφέρει πως θα είναι εφικτή η χρήση του από πλοία και αεροσκάφη ή ελικόπτερα.

Ο πύραυλος εκτοξεύεται κάθετα από το σωλήνα εκτόξευσης, δίνοντας τη δυνατότητα εμπλοκής σε τόξο 360 μοιρών. Για την ανάπτυξή του χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίας από άλλους πυραύλους όπως τον Hellfire, τον DAGR και τον Scorpion. Ο ερευνητής του είναι ημι-ενεργού καθοδήγησης λέιζερ και ενεργοποιείται στην τερματική καθοδήγηση, προκειμένου να υπάρχει ακρίβεια προσβολής και ελάττωση των παράπλευρων απωλειών. Ακόμη, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει εκτόνωση με την πρόσκρουση επί του στόχου ή εγκαιροφλεγή.

Φωτογραφία: Defense-update.com

Nemesis

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: