Ισχυρός οπλισμός για τα Sherpa

Screen shot 2013-04-12 at 20.13.05

Στην έκθεση SOFINS, η Renault Trucks Defense παρουσίασε έκδοση του οχήματος Sherpa Light Special Forces και του Sherpa Light Carrier με πυροβόλο των 20 χλστ (20×102), αντί για 12,7 ή 5,56/7,62 που διαθέτουν σήμερα.

Τα πυροβόλα είναι τα Ρ20 και 15Β, και αναπτύχθηκαν από τη Nexter με στόχο να έχουν χαμηλή ανάκρουση και χαμηλό βάρος. Θα φέρονται επί ειδικής βάσης στην οροφή του σκάφους, με δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών. Μάλιστα, η εγκατάσταση θα μπορεί να γίνει στο πεδίο, σε πολύ μικρό χρόνο. Το δραστικό βεληνεκές των πυροβόλων φτάνει τα 2.000 μέτρα και η ταχυβολία τα 750 βλήματα το λεπτό.

Το Sherpa Light μεταφέρει τέσσερα άτομα και θεωρείται ιδανικό για αποστολές ειδικών επιχειρήσεων. Το Sherpa Light Carrier προσφέρεται σε θωρακισμένη ή μη έκδοση. Με δύο άτομα πλήρωμα ο ρόλος του είναι η εκτέλεση μεταφοράς υλικών. Μπορεί να μεταφέρει βάρος 4,5 τόνων. Στον Γαλλικό Στρατό έχει επιλεγεί για να μεταφέρει σύστημα δορυφορικών τηλεπικοινωνιών. Πλέον, θα μπορεί να φέρει με ευκολία το πυροβόλο των 20 χλστ. ως πλατφόρμα παροχής πυρών και προστασίας δύναμης.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: