Όπλα μακρού πλήγματος για τη Ν. Κορέα

 

F-15K SLAM-ER

 

Την προμήθεια όπλων μακρού πλήγματος μελετάει η Νότια Κορέα, προκειμένου να εξοπλίσει τηο νέο τύπο μαχητικών αεροσκαφών που θα αποκτήσει. Όπως έγινε γνωστό μέσω του Reuters, σε συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής του Νοτιοκορεατικού Κοινοβουλίου, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτηθεί το Taurus KEPD 350.

Για τη μη επιλογή των αμερικανικών συστημάτων AGM-159 JASSM ανέφερε ότι, αποτέλεσαν μία από αυτές που ερευνήθηκαν, αλλά ήταν δύσκολο να πουληθούν στη Νότια Κορέα, λόγω απόφασης του Κογκρέσσου. Οπότε, μοναδική αξιόλογη επιλογή ήταν το Taurus. Στρατιωτική πηγή, μάλιστα, ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας και της γερμανοσουηδικής κοινοπραξίας Taurus (EADS – Saab) για τον καθορισμό της τιμής. Το άλλο όπλο που διαθέτει η χώρα είναι το SLAM-ER που φέρεται από τα F-15K Slam Eagle.

Όσον αφορά την έκδοση του KEPD 350, οι συζητήσεις αφορούν την MR. Λόγω της Συνθήκης Ελέγχου Τεχνολογίας Πυραύλων (MTCR), το σύστημα θα είναι της διαμόρφωσης KEPD 250MR με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων και πολεμική κεφαλή MEPHISTO των 480 κιλών (Multi-Effect Penetrator, High Sophisticated and Target Optimised). Με τον προγραμματιζόμενο πυροκροτητή που διαθέτει, μπορεί να διατρήσει στόχους με ενισχυμένο μπετόν σε βάθος μέχρι έξι μέτρα ή να εκραγεί ώστε να καλύψει μια μεγάλη έκταση ή έναν απλό στόχο σημείου. Η καθοδήγηση γίνεται με συνδυασμό INS/GPS και χρήση φωτογραφιών και σημείων αναφοράς επί του εδάφους.

 

KEPD 350

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: