Καναδάς: ΜΕΑ για ασφάλεια συνόρων

Η Καναδική Αεροπορία παραμένει σταθερή στην απόφασή της να αποκτήσει Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα για την επιτήρηση των τεράστιων εκτάσεων στην περιοχή της Αρκτικής, αλλά και για την υποστήριξη ανθρωπιστική αποστολών ή ακόμα και αποστολών κρούσης. Αυτό επανέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΑ του Καναδά, Αντιπτέραρχος Υβάν Μπλόντιν.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις στην προμήθεια των ΜΕΑ, ο Αρχηγός τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν τον ενοχλεί καθώς εμφανίζονται ή πρόκειται να εμφανιστούν σύντομα νέες τεχνολογίες, που προσφέρουν πολύ ανώτερες επιδόσεις και χαμηλότερη συγκριτικά κόστος. Όπως είπε και στην Επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας, αν αποφασίσουμε πολύ γρήγορα στην προμήθεια ενός πανάκριβου συστήματος, θα έχουμε αποτύχει στην αξιολόγηση των τεχνολογιών που έρχονται πολύ σύντομα.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται, όπως τα παρουσίασε στην Επιτροπή, τα ΜΕΑ θα πρέπει να μπορούν να πετούν μέχρι και 1.600 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές προκειμένου, σε αποστολές ναυτικής περιπολίας, προκειμένου να ελέγξουν τις περιοχές ενδιαφέροντος.

Canadian Air Force

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: