Τα πρώτα αποτελέσματα από την χρήση των NH90 NFH

NH90 1

 

 

Θετικά κρίνονται τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της επιχειρησιακής αξιοποίησης των ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας ΝΗ90 NFH, μέσω της χρήσης ενός που ανήκει στο Ολλανδικό Ναυτικό. Το ελικόπτερο επιχειρεί στο πλαίσιο της αποστολής Atalanta, στα ανοιχτά της Σομαλίας, επί της φρεγάτας HNLMS De Ruyter.

Αν και δεν είναι σε κατάσταση FOC (Full Operational Capability), εντούτοις αποφασίστηκε η χρήση του στο επίπεδο MOC (Meaningful Operational Capability). Ενώ το συγκεκριμένο ελικόπτερο βρίσκεται σε επιχείρηση, ένα δεύτερο σε διαμόρφωση FOC παραδόθηκε στην Ολλανδία. Όπως έχει δημοσιευθεί, στην FOC έχουν λυθεί πολλά από τα “παιδικά προβλήματα”, με το ελικόπτερο και τα συστήματά του να παρουσιάζουν μεγαλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερες ικανότητες από την πλευρά των συστημάτων αποστολής.

Οι κινητήρες της RTM322 των Rolls-Royce Turbomeca κρίνονται ικανοποιητικοί και ως μη ουσιαστικά επηρεαζόμενοι από το θερμό και υγρό περιβάλλον του Κόλπου του Άντεν. Το ραντάρ ENR (European Naval Radar) της Thales, παρουσιάζει πολύ καλύτερες επιδόσεις από το παλαιότερο Seaspray που χρησιμοποιούσαν τα Lynx.

Μετά τον εντοπισμό των στόχων από το ραντάρ, ακολουθεί η χρήση του FLIR Euroflir 410 της SAGEM, ενώ μέσω του Link 11 δημιουργείται ολοκληρωμένη εικόνα της τακτικής κατάστασης. Στον τομέα της διαθεσιμότητας αναφέρεται ότι η AgustaWestland εκτελεί ικανοποιητικά το ρόλο της ενδιάμεσης επιχειρησιακής υποστήριξης – παράδοσης ανταλλακτικών.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: