Οτζαλάν: Εν αναμονή ανακοίνωσης

Ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ανακοίνωσε από τη φυλακή όπου βρίσκεται πως αύριο Πέμπτη θα κάνει “ιστορική” έκκληση προς του μαχητές του ΡΚΚ, προκειμένου να υπάρξει τερματισμός των συγκρούσεων. Μάλιστα, το κείμενο θα παρουσιαστεί την ημέρα του Νεβρόζ, της κουρδικής πρωτοχρονιάς.

Η ανάγνωση θα γίνει από τον Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, τον επικεφαλής του Κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Προχθές πάντως, ανάγνωσε επιστολή του Α. Οτζαλάν, μέσω της οποίας ο Κούρδος ηγέτης δήλωσε πως “η διαδικασία επίλυσης αναπτύσσεται με θετικό τρόπο. Στόχος μας είναι ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας, για αυτό καταβάλουμε προσπάθειες. Προς όφελος αυτού του στόχου θα κάνω την έκκλησή μου στις 21 Μαρτίου, κατά τους εορτασμούς του Νεβρόζ. Η δήλωσή μου θα είναι ιστορική και θα εκπληρώνει τόσο το πολιτικό όσο και το στρατιωτικό σκέλος.”

Αυτό που αναμένουν όλοι είναι μια πρόταση για κατάπαυση του πυρός, φυγή των ανταρτών εκτός τουρκικών συνόρων και πιθανά ανταλλάγματα εκ μέρους της Τουρκίας, όπως η απελευθέρωση Κούρδων κρατουμένων ακτιβιστών και πολιτικών, καθώς και εναρμονισμού της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της Τουρκίας με αυτής διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

 

PKK hunger strike 1

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: