«Κόβουν» Tiger και NH90 οι Γερμανοί

Τη «συνηθισμένη» λιτότητα και στα αμυντικά θέματα φαίνεται ότι συνεχίζουν οι Γερμανοί στην προσπάθειά τους να φτιάξουν έναν μικρότερο αλλά το ίδιο αποτελεσματικό στρατό. Σύμφωνα με διεθνείς πηγές η Γερμανική κυβέρνηση και η Eurocopter κατάφεραν μετά από ένα περίπου χρόνο να φτάσουν σε ένα συμβιβασμό για τα επιθετικά ελικόπτερα Tiger και τα, γνωστά και στους Έλληνες, NH90.

Tiger 2

Με τα νέα δεδομένα οι Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα περιορίσουν το στόλο των Tiger στα 57 α/φη από τα 80 που προβλέπονταν αρχικά ενώ μειώνεται και οριστικά ο αριθμός των NH90 του στρατού από τα 122 στα 80. Εντούτοις, οι Γερμανοί φαίνονται τώρα αποφασισμένοι να προμηθευτούν 18 NH90 για το ναυτικό, μια προμήθεια αναμενόμενη λόγω του ότι τα Sea Lynx και Sea King έχουν φτάσει στο τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής. Ο ανταγωνιστής του NH90 για το ίδιο ρόλο, το CH-148 Cyclone δεν είχε έτσι κι αλλιώς πολλές πιθανότητες λόγω μεγέθους. Οι διαστάσεις του ήταν ασύμβατες με τις γερμανικές ναυτικές πλατφόρμες.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη (win-win) ενώ ειδικά η Eurocopter δήλωσε ευχαριστημένη διότι με τη νέα απόφαση προβλέπεται η επαναγορά 11 παραληφθέντων Tiger τα οποία και ελπίζεται ότι θα επαναπωληθούν σε άλλους χρήστες. Οι τελευταίοι δεν είναι βέβαια ακόμα γνωστοί.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη, Ενοπλες Δυναμεις

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: