Επόμενη στάση… “Σιλό πυρηνικού ICBM” – Ένα διαφορετικό μετρό

silo 1

 

“Τραινάκι του θανάτου” το χαρακτηρίζουν κάποιοι και δεν έχουν άδικο. Η ανάγκη για επιβίωση από πυρηνικά πλήγματα έχει οδηγήσει, κυρίως τις χώρες που τα κατέχουν, σε εντυπωσιακά κατασκευαστικά επιτεύγματα. Τώρα που η πυρηνική διασπορά σε συνδυασμό με την τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων δείχνει να εξαπλώνεται και το “πυρηνικό βέτο” να μην είναι προνόμιο λίγων χωρών, η Αμερικανική Αεροπορία άρχισε να “ξεσκονίζει” και πάλι τα σιλό της.

Στόχος της είναι η αναβάθμιση των πυρηνικών πυραυλικών της συστημάτων και των εκατοντάδων υπόγειων σιλό, ώστε να διατηρηθούν αξιόμαχα μέχρι και το 2075. Τον επόμενο μήνα θα δοθούν συμβόλαια για μελέτη, με το κόστος της κάθε μίας να φτάνει μέχρι και τα τρία εκατομμύρια δολλάρια.

 

silo 2

H ιδέα που θέλει να υλοποιήσει η USAF είναι άκρως εντυπωσιακή. Σύνδεση των σιλό με υπόγειο σύστημα μέσων σταθερής τροχιάς. Δηλαδή, οι υπόγειες εγκαταστάσεις να συνδεθούν με υπόγειες σήραγγες, μεταξύ των οποίων θα κινούνται τραίνα, επάνω στα οποία θα υπάρχουν πυρηνικοί βαλλιστικοί πύραυλοι. Έτσι, από τα εκατοντάδες υπόγεια σιλό, όλα θα είναι δυνητικά ενεργά, ενώ παλιότερα από τα ενεργά σιλό, μόνο ορισμένα είχαν έτοιμους προς εκτόξευση τους πυραύλους, με τα υπόλοιπα να είναι “δολώματα” ή εναλλακτικές θέσεις εκτόξευσης.

Τα ειδικά τραινάκια θα είναι και οι εκτοξευτές των πυραύλων. Οι σήραγγες θα είναι αρκετά μεγάλες ώστε σε περίπτωση προσβολής κάποιου τμήματός τους, να υπάρχει χώρος για εκτόνωση της έκρηξης και επιβίωσης των συστημάτων.

Όπως γίνεται κατανοητό, το πρόγραμμα είναι γιγαντιαίων διαστάσεων, μεγάλου οικονομικού κόστους και σίγουρα θα απαιτήσει χρόνια για να ολοκληρωθεί. Οι προδιαγραφές δεν έχουν τεθεί μέχρι στιγμής, γιατί πρώτα θα πρέπει να εξεταστούν οι προτάσεις και η τεχνική/τεχνολογική τους βάση.

Η Αμερικανική Αεροπορία πάντως έχει ήδη δαπανήσει δισεκατομμύρια για την αναβάθμιση των βαλλιστικών πυραύλων Minuteman III, με νέους κινητήρες, συστήματα ισχύος και καθοδήγησης. Αλλά θα απαιτηθούν κονδύλια και για τους Trident και τις βόμβες Β61, δεδομένου ότι, ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του.

Πάντως, στις λύσεις που εξετάζονται υπάρχουν και άλλες προτάσεις, όπως για παράδειγμα κινητοί εκτοξευτές των πυραύλων. Αλλά αυτό είναι ένα τεχνικό ζήτημα με πολλές πλευρές, καθώς τα οχήματα θα πρέπει να είναι ικανά να αντέξουν σε περιβάλλον πυρηνικού πολέμου, συμπεριλαμβανομένου και του ωστικού κύματος μιας τέτοιας έκρηξης, οπότε θα πρέπει να είναι μεγάλων διαστάσεων και με μεγάλη προστασία, άρα τεράστιου κόστους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην αντέξουν οι δρόμοι ή οι γέφυρες από τα οποία θα πρέπει να περάσουν.

Θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα, μόλις προκύψουν νέα.

silo 5

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: