Αντιαεροπορικά Cheetah για την Ιορδανία

Gepard 1 Cheetah

 

Η Ολλανδία ήρθε σε συμφωνία με την Ιορδανία για την πώληση 60 αντιαεροπορικών συστημάτων Cheetah, έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ. Στη σύμβαση συμπεριλαμβάνεται και η πώληση των ανταλλακτικών, των τεχνικών εγχειριδίων, 350.000 φυσιγγίων, πέντε αρμάτων περισυλλογής Leopard 1, μαζί με μεταχειρισμένες μονάδες ως πηγή ανταλλακτικών. Επιπλέον, η συμφωνία αφορά και την πώληση 11 κινητών σταθμών ραντάρ κι ελέγχου πυρός Flycatcher Mk1 της Thales Nederland και 22 πυροβόλα L/70 Bofors των 40 χλστ.

Το σύστημα Cheetah είναι η ολλανδική έκδοση του γερμανικού Gepard με δίδυμο πυροβόλο 35 χλστ, επί σκάφους άρματος Leopard 1. Η κατασκευή του έγινε από την Krauss-Maffei Wegmann. Το σύστημα διαθέτει ανεξάρτητο ραντάρ έρευνας και εγκλωβισμού, με το πρώτο (μπάντας Χ) να είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος και το ραντάρ εγκλωβισμού X/Ka μπάντας στο εμπρόσθιο τμήμα του σκάφους.

Τα συστήματα είχαν παραληφθεί από την Ολλανδία το 1979. Το 1995 είχαν ξεκινήσει να υπόκεινται σε εκσυγχρονισμό που ολοκληρώθηκε το 1998. Η απόσυρσή τους είχε προγραμματιστεί το 2015, αλλά το 2007 αποθηκεύτηκαν στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Market Analysis, Market Intel, Market News

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: