“Σκόραρε” και πάλι το SAMP/T

 

Screen shot 2013-03-10 at 05.25.02

 

Ακόμα μία κατάρριψη προσέθεσε στο ενεργητικό του το αντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα SAMP/T. Στις 6 Μαρτίου, πλήρωμα αποτελούμενο από Ιταλούς και Γάλλους, χρησιμοποίησε δύο συστήματα για δοκιμή κατά βαλλιστικού στόχου.

Ήταν η τρίτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το αντιαεροπορικό για εξουδετέρωση τέτοιου είδους στόχου και η δεύτερη με επιχειρησιακό πλήρωμα. Η δοκιμή έγινε σε πεδίο βολής στη νοτιοδυτική Γαλλία. Όπως και το 2010 και το 2011, ο στόχος ήταν τακτικός βαλλιστικός πύραυλος με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, αυτήν τη φορά υπήρξαν αρκετές διαφοροποιήσεις. Ήταν η πρώτη φορά που στη βολή υπήρξε μεταβίβαση δεδομένων μέσω του Link 16, για επικοινωνία με τα ανώτερα κλιμάκια. Επίσης, στην τελευταία βολή το περιβάλλον της δοκιμής ήταν ελεγχόμενο από το ΝΑΤΟ και όχι από την Γαλλική Αεροπορία και την DGA (Γαλλική Διεύθυνση Εξοπλισμών). Αυτό σημαίνει ότι η προσβολή του στόχου ήταν εγγύτερα στα προγράμματα Aegis και ALTBMD της Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο που ήταν υπεύθυνο για τη βολή βρισκόταν στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, οπότε η σύνδεση έγινε μέσω Link 16.

Η DGA προσέφερε πληροφορίες μακράς εμβέλειας από τους αισθητήρες της, στις μονάδες πυρός. Δεδομένου ότι το εθνικό στρατηγείο C2 βρισκόταν στην Μπρυζ (Bruz), η μεταβίβαση των δεδομένων έγινε και πάλι μέσω Link 16.

 

Screen shot 2013-03-10 at 05.24.37

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: