Εξελίξεις για το πρόγραμμα του ΡΑΚ-FA

T-50 1

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Αεροπορίας της Ρωσίας και της Ινδίας συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του προγράμματος του νέου μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Τ-50 PAK-FA.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, επιθυμία τους είναι οι πιλότοι τους να αξιολογήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα τα μαχητικά, ώστε να μπορέσουν οι επιτελείς να λάβουν τελική απόφαση για το εάν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ της Ινδίας, Πτέραρχος Ν.Α.Κ. Μπράουν, όπως δήλωσε και κατά τη διάρκεια της έκθεσης Aero India, αναμένει την άφιξη των τριών πρωτοτύπων του Τ-50, το 2015, το 2017 και το 2018 αντίστοιχα. Ο Ρώσος ομόλογός του, Πτέραρχος Βίκτωρ Μποντάρεφ, δήλωσε ότι, περιμένει και τα τέσσερα πρωτότυπα του PAK-FA να αφιχθούν στη βάση δοκιμών και το πεδίο βολής Αχτουμπίνσκ, στη νότια Ρωσία, όπου θα γίνουν πτητικές δοκιμές – αξιολογήσεις και βολές. Από αυτές τις δοκιμές αν η Ινδία μείνει ικανοποιημένη, θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση της επόμενης φάσης, όπου το αεροσκάφος θα ενσωματώσει όλα τα στοιχεία που απαιτεί η Ινδική Αεροπορία. Η ινδική έκδοση θα διαφέρει στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, το λογισμικό και στην ποικιλία των όπλων που θα μπορεί να φέρει.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: