Νέο πυροβόλο από την Nexter

Trajan 1

 

Η γαλλική Nexter παρουσίασε για πρώτη φορά, στην έκθεση IDEX 2013, το νέο πυροβόλο Trajan, που συνδυάζει στοιχεία του Caesar και του ρυμουλκούμενου TRF1. Τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι αποστολές του πυροβόλου είναι η εκτέλεση αποστολών πρώτης γραμμής και η παροχή πυρών σε όλους τους τύπους μονάδων (μηχανοποιημένες, μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες).

Χάρη στους αυτοματισμούς τάξης και τη μονάδα αδρανειακής καθοδήγησης, το πυροβόλο μπορεί να είναι έτοιμο για βολή ή για αποχώρηση μέσα σε ενάμιση λεπτό. Υπηρετείται από έξι άτομα, αλλά διαθέτει σύστημα αυτόματης φόρτωσης βλημάτων, επιτυγχάνοντας έτσι, ρυθμό βολής έξι βλημάτων το λεπτό. Μπορεί να βάλλει όλα τα πυρομαχικά τύπου ΝΑΤΟ, αλλά και βλήματα ERFB (Bonus, Spacido κτλ). Το μέγιστο βεληνεκές του με αυτά είναι 42 χλμ αλλά με τα βλήματα με πυραυλική υποβοήθηση φτάνει και τα 55 χλμ. Το βεληνεκές για άμεση βολή είναι 2 χλμ.

Το βάρος του πυροβόλου είναι 13 τόνοι. Μπορεί να ρυμουλκηθεί με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα σε δρόμους και με 30 χλμ/ώρα σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η Nexter συμμετέχει με το Trajan στο ινδικό πρόγραμμα προμήθειας ρυμουλκούμενων πυροβόλων.

 

 

Trajan 2

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: