Γερμανία: “Ζωή” για τις κορβέτες Κ-130

Τελικά φαίνεται ότι το Γερμανικό Ναυτικό μπαίνει στην τελική ευθεία αναφορικά με τις κορβέτες Κ-130, έπειτα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, που αισίως κυμαίνονται από τρία έως έξι, λόγω σοβαρών προβλημάτων.

Στις 21 Ιανουαρίου παραδόθηκε και εντάχθηκε στον στόλο η τέταρτη και προτελευταία μονάδα της κλάσης. Το 2008 είχαν παραδοθεί οι άλλες δύο κορβέτες, χωρίς να είναι επιχειρησιακές. Η τρίτη μονάδα της κλάσης θα παραδοθεί αργότερα, ενώ η τελευταία θα παραδοθεί φέτος. Ωστόσο, το τελευταίο σκάφος υπέστη αβαρία στις μηχανές, με αποτέλεσμα να ρυμουλκηθεί στα γαλλικά ναυπηγεία του Χερβούργου, όπου και επισκευάστηκε.

Βέβαια τα προβλήματα των συγκεκριμένων σκαφών ήταν πολλά. Σημαντικότερα εξ αυτών ήταν η διαρροή τοξικών αερίων από τις μηχανές, οι αλλαγές στο σύστημα μάχης και το σοβαρότερο όλων τα προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Έτσι, όλα τα πλοία δεν αναμένεται να είναι επιχειρησιακά πριν το 2014.

Τα σκάφη της κλάσης Κ-130 πρόκειται να αντικαταστήσουν τις ΤΠΚ S143Β. Το πλήρωμά τους θα αποτελείται από 65 άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 26 κόμβοι. Με οικονομική ταχύτητα 15 κόμβων θα μπορούν να καλύπτουν αποστάσεις 2.500 ναυτικών μιλίων.

Ο οπλισμός τους θα περιλαμβάνει τέσσερις πυραύλους NSM, δύο RAM, ένα πυροβόλο των 76 χλστ, δύο πυροβόλα των 27 χλστ, καθώς και το ΜΕΕ Camcopter S-100. Στον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα ραντάρ TRS-3D, δύο ηλεκτροπτικά Mirador, συστήματα αντιμέτρων και σύστημα μάχης CWCS.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: