Νέο ελαφρύ άρμα στην IDEX 2013

Doosan 1

 

Ένα νέο ελαφρύ άρμα παρουσίασαν στην έκθεση IDEX η βελγική CMI Defence και η νοτιοκορεατική Doosan DST. Η νέα πρόταση συνδυάζει το σκάφος του ΤΟΜΑ Κ21 της Νοτίου Κορέας και τον πύργο Cockerill XC-105 ή 120 χιλιοστών. Το συνολικό βάρος του φτάνε τους 25 τόνους, αποδίδοντας μία ισχυρή πλατφόρμα εκπομπής πυρών, με μεγάλη ευελιξία.

Ο Cockerill με πυροβόλο των 105 χλστ, υψηλής πίεσης, μπορεί να βάλλει όλα τα πυρομαχικά ΝΑΤΟ αυτού του διαμετρήματος, καθώς και τον αντιαρματικό πύραυλο Cockerill Falarcik. Η ανύψωση των 45 μοιρών είναι ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματά του. Αντίστοιχα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα προσφέρει και ο πύργος με πυροβόλο, καθώς μπορεί να προσβάλει εχθρικά τεθωρακισμένα σε αποστάσεις που φτάνουν τα 5 χλμ.

Το σύστημα ελέγχου πυρός και των δύο είναι πλήρως ψηφιακό, με δυνατότητα βολής ημέρα και νύχτα. Το βάρος του πύργου είναι πολύ χαμηλό και απαιτεί μόνο δύο άτομα για την επάνδρωσή του χάρη στο αυτόματο σύστημα γέμισης. Θετικά είναι και τα στοιχεία του σκάφους του Κ21. Βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία με τον Στρατό της Νότιας Κορέας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εμπορικούς λόγους. Το σύστημα αναρτήσεων είναι υδροπνευματικό και ο κινητήρας αποδίδει 750 ίππους.

Doosan 2

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: