Συμβόλαιο για SIMBAD-RC από την MBDA

SIMBAD-RC 1

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEX 2013, που ξεκίνησε εχθές στο Αμπού Ντάμπι, η MBDA υπέγραψε επίσημα το πρώτο συμβόλαιο εξαγωγής του ναυτικού αντιαεροπορικού συστήματος μικρού βεληνεκούς SIMBAD-RC. Τα πρωτότυπα του συστήματος είναι σε φάση παραγωγής και η πιστοποίησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014. Η ταυτότητα του πελάτη και το κόστος του συμβολαίου δεν έγιναν γνωστά, παρά μόνο ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2015.

Το SIMBAD-RC (Remote Controlled) είναι σταθεροποιούμενο με γυροσκόπιο. Επάνω στον εκτοξευτή υπάρχουν δύο βλήματα κατηγορίας “fire and forget” έτοιμα για βολή, με την σκόπευση να γίνεται με θερμικό σκοπευτική ή κάμερα ημέρας. Από τον σταθμό ελέγχου που βρίσκεται εντός του σκάφους, γίνεται ο έλεγχος δύο εκτοξευτών, οι οποίοι μπορούν να ολοκληρωθούν στο σύστημα μάχης του πλοίου, ώστε να συνεργάζονται με το ραντάρ και τους ηλεκτροπτικούς αισθητήρες του.

Το βάρος του κάθε εκτοξευτή είναι 350 κιλά, με τόξο κάλυψης 160 μοιρών και γωνίες ανύψωσης από 15ο έως +65ο μοίρες. Ο χρόνος προετοιμασίας για βολή είναι μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Οι στόχοι τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν οι πύραυλοι του SIMBAD-RC είναι αεροσκάφη, ελικόπτερα, ΜΕΑ, αντιπλοϊκοί πύραυλοι και μικρά σκάφη επιφανείας.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: