Εξαγωγικές επιτυχίες της Theon Sensors

Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ ανακοίνωσε χθες 7 Φεβρουαρίου την υπογραφή νέων εξαγωγικών συμφωνιών, που αφορούν προϊόντα της στους τομείς των ηλεκτροπτικών και των αισθητήρων Μικροηλεκτρονικής (MEMs). Συγκεκριμένα στον τομέα των ηλεκτροπτικών:

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης παράδοσης του καινούριου Μονόκυαλου Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ, NX-122, το Σουηδικό Υπουργείο Άμυνας ενεργοποίησε το δεύτερο μέρος της παραγγελίας μεγέθους 8.600 μονόκυαλων (παράδοση 2013-2014), όπως προβλέπεται από τη συμφωνία-πλαίσιο που έχει ήδη υπογράψει με τη ΘΕΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καινούριο Μονόκυαλο NX-122 θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο το πλέον προηγμένο προϊόν στην κατηγορία του, λόγω του χαμηλότερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.

Στην αγορά της Μέσης Ανατολής, υπεγράφησαν διάφορες παραγγελίες, συνολικού αριθμού 2,300 Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ (παράδοση 2013-2014). Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το καινούριο δίκυαλο της εταιρείας, το NX-222, που βασίζεται στο επιτυχές της μονόκυαλο NX-122. To NX-222 θεωρείται το ελαφρύτερο και το πλέον προηγμένο δίκυαλο στην κατηγορία των συστημάτων νυκτερινής όρασης, που αποτελούνται από δύο αυτόνομα μονόκυαλα.

Οι παραγγελίες της Μέσης Ανατολής θα επισημοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επερχόμενης έκθεσης IDEX 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2013.

Επίσης στον τομέα των ΜΕΜ:
Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Εuropean Space Agency: ESA) υπεγράφη συμφωνία για την ανάπτυξη αισθητήρα επιτάχυνσης για διαστημικές εφαρμογές. Σημειώνεται ότι το προϊόν αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς βασισμένο σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες που θα πιστοποιηθεί για διαστημικές εφαρμογές. H συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν συμμετοχής της ΘΕΩΝ στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η ESA, ο οποίος δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε ελληνικές εταιρείες. Αποτελεί την πρώτη συμφωνία της ΘΕΩΝ με την ESA, εκτός του Ελληνικού Πλαισίου Στήριξης (Greek Task Force).

Επίσης, η ESA ανέθεσε στη ΘΕΩΝ σε συνεργασία με τη γαλλική Εταιρεία Thales Alenia Space την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής.

Μετά από επιτυχημένες δοκιμές ξεκίνησε η παραγωγή αισθητήρων ροής για μέτρηση της παροχής οξυγόνου σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη, από ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων. Αυτές αποτελούν και τις πρώτες εξαγωγές αισθητήρων MEMs από την Ελλάδα.

Σε συνέχεια της ανοδικής πορείας των πωλήσεών της, η ΘΕΩΝ ήδη προσέλαβε 15 νέους εργαζόμενους μέσα στο 2012 και προχωρά άμεσα στη δημιουργία 20 επιπλέον θέσεων εργασίας μέσα στο 2013.

Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ είναι μία αμιγώς Ελληνική Εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, για εφαρμογές στην Άμυνα και στην Ασφάλεια, καθώς επίσης και μικρό-ηλεκτρομηχανικών συστημάτων (MEMS) για εφαρμογές στη βιομηχανία και την αεροδιαστημική.

Πηγή: Hellenicdefence.gr

Advertisements

Ετικέτες: ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: