Δανία: Πρώτες επιλογές για το νέο ΤΟΜΑ

Denmark M113

Ο Οργανισμός Αμυντικών Προμηθειών και Λογιστικής Υποστήριξης της Δανίας, ανακοίνωσε εχθές ότι επέλεξε πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τα οποία θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την αντικατάσταση των Μ113. Η φάση αυτή θα διαρκέσει 17 εβδομάδες. Ο Δανικός Στρατός θα εκπαιδεύσει έμπειρους οδηγούς και πληρώματα, στα οχήματα που έχουν επιλεγεί, ώστε να μπορέσουν να τα αξιολογήσουν.

Το πρόγραμμα αφορά την προμήθεια 360 οχημάτων, αλλά οι προσφορές θα αφορούν από 206 έως 450 οχήματα, με δεκαπενταετή υποστήριξη. Το πρώτο όχημα θα πρέπει να παραδοθεί το 2015 και το τελευταίο το 2022.

Τα τρία ΤΟΜΑ που επιλέχθηκαν είναι το CV90 Armadillo της BAE Systems Hägglunds, το ASCOD 2 της General Dynamics European Land Systems, το G5 της γερμανικής Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG – αναβαθμισμένη έκδοση των Μ113), και τα τροχοφόρα VBCI της Nexter και το Piranha V της Mowag. Τα άλλα τρία που απορρίφθηκαν ήταν το Marder Evolution, το AMV της Patria και το Boxer.

Ο Δανικός Στρατός θα αποκτήσει έξι διαφορετικές εκδόσεις για το κάθε όχημα. Τη μεταφοράς προσωπικού, τη διοικητική, την έκδοση ασθενοφόρου, την έκδοση Μηχανικού και την έκδοση υποστήριξης/επισκευών.

Μέχρι στιγμής, ο Στρατός έχει στη διάθεσή του 45 CV9035 MkIII και 90 Piranha III 8×8. Επιπλέον, στο Αφγανιστάν έχει αντικαταστήσει τα “απλά” Μ113 με αναβαθμισμένη έκδοση που προέκυψε σε συνεργασία με τη γερμανική εταρεία FFG.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: