Ισραηλινός Στρατός: Προς νέο Α/Κ πυροβόλο

Ο Ισραηλινός Στρατός ετοιμάζει σταδιακά το νέο αυτοκινούμενο πυροβόλο, το οποίο θα αντικαταστήσει τα Μ-109, τα οποία συμπληρώνουν 40 χρόνια υπηρεσίας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε κάποιο σύστημα με διαμέτρημα 155/52 χλστ, με υψηλό ρυθμό βολής και πόσο το δυνατό μικρότερο πλήρωμα.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Lockheed Martin, η Kraus Maffei-Wegmann και η ΙΑΙ (για λογαριασμό του τομέα Χερσαίων Συστημάτων), υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα συμφωνία για την προώθηση κοινής πρότασης.

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο θα βασίζεται στο Donar της KMW, το οποίο είναι τοποθετημένο επάνω στο σκάφος του MLRS της Lockheed Martin. H IAI από την πλευρά της θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα παρέχοντας το σύστημα ναυτιλίας καθώς και άλλα εξαρτήματα. Όπως ανέφεραν οι τρεις εταιρείες, το πυροβόλο είναι εντός των προδιαγραφών του Ισραηλινού Στρατού. Είναι πλήρως αυτόνομο και με δυνατότητα αυτόματης γέμισης. Ο ρυθμός βολής φτάνει τα οκτώ βλήματα το λεπτό. Αν και δύο άτομα είναι αρκετά για τη λειτουργία του, εντούτοις θεωρείται ότι θα υπηρετείται από 3 με 4, που είναι σαφώς λιγότερα από τα οκτώ που απαιτούνται στα Μ-109.

Φυσικά, η παραγωγή του πυροβόλου των τριών εταιρειών θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στις ΗΠΑ, ώστε να μπορέσει το σύστημα να χρηματοδοτηθεί από τον αμερικανικό προϋπολογισμό, στο πλαίσιο της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισραήλ…

Από την άλλη πλευρά, η Elbit Systems συνεργάζεται με την BAE Systems North America, την Israel Military Industries και μέσω της τελευταίας και με την Rheinmetall, προκειμένου να προτείνουν αναβαθμισμένη (άρα πιο οικονομική) έκδοση του Μ-109.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: