Η Ινδία και η πικρία της Ρωσίας

Rosoboronexport

Την έντονη πικρία του εξέφρασε ο επικεφαλής της Rosoboronexport, Βίκτωρ Κομάρντιν, κατά την ημέρα λήξης της έκθεσης Aero India 2013. Όπως δήλωσε, τα τελευταία 50 χρόνια η Ρωσία ήταν ο καλύτερος και μεγαλύτερος συνεργάτης στον τομέα της Άμυνας. Πάνω από 70% των ινδικών οπλικών συστημάτων είναι σοβιετικής ή ρωσικής προέλευσης, ενώ όλη η ινδική αμυντική βιομηχανία αναπτύχθηκε χάρη στη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από την Ρωσία.

Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά, αλλά προχώρησε περαιτέρω κατηγορώντας τα αμερικανικά και λοιπά Δυτικά συστήματα ως κατώτερα. Για την επιλογή του Chinook από την Ινδία είπε ότι ουσιαστικά ήταν επιτυχής πώλησης του State Deparment, καθώς το CH-47 είναι “βρέφος”, όπως δήλωσε, σε σύγκριση με το Mi-26. Άκρως επικριτικός ήταν και για την απόφαση προμήθειας των C-17, τα οποία άφησε να εννοηθεί ότι δεν προσφέρουν καμία χρησιμότητα επί της ουσίας για την Ινδική Αεροπορία.

Πάντως, η ινδική πλευρά (αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία), έχει προχωρήσει στις προμήθειες κύριου υλικού από άλλες χώρες, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Γαλλία, λόγω προβλημάτων στην υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων. Η Ινδία έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια ανταλλακτικών, βάσει σταθερής και εγγυημένης εφοδιαστικής ροής, από την Ρωσία, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία πολλές φορές η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: