Ραντάρ για εντοπισμό MEΑ

Radar 1L121E

Η ρωσική εταιρεία NNIIRT παρουσίασε την εξαγωγική έκδοση του ραντάρ 1L121-E στην έκθεση Aero India 2013. Πρόκειται για τρισδιάστατο, κινητό ραντάρ, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για τον εντοπισμό Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων και όπλων ακριβείας, λειτουργώντας στη διαμόρφωση UHF. Είναι τοποθετημένο επί οχήματος και υπηρετείται από πλήρωμα τριών ατόμων.

Μπορεί να λειτουργήσει εν κινήσει ή σε στάση. Αποτελείται από 36 πομποδέκτες σε διάταξη φάσης, καλύπτοντας 60 μοίρες σε ανύψωση, με μέγιστο βεληνεκές τα 90 χλμ και ελάχιστη απόσταση τα 5 χιλιόμετρα, με δυνατότητα παρακολούθησης 64 στόχων. Για πλήρη ημισφαιρική κάλυψη, η ανύψωση πρέπει να υπάρξει ανύψωση 90 μοιρών, αλλά η απόσταση εντοπισμού στόχων μειώνεται στα 20 και 2 χιλιόμετρα αντίστοιχα, ενώ οι στόχοι που θα παρακολουθούνται θα είναι 32.

Ο εντοπισμός κάθε στόχου γίνεται με ακρίβεια 100 μέτρων και 1 μοίρας σε ανύψωση και αζιμούθιο. Μπορεί να ξεχωρίσει δύο στόχους όταν πετούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων μεταξύ τους, ενώ μπορεί να τους κατηγοριοποιήσει με βάση τις εκπομπές τους.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: