Γερμανία: Αντιδράσεις για Βούλγαρους/Ρουμάνους μετανάστες

Police 1

 

Η Γερμανική Ένωση Πόλεων δημοσίευσε μελέτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλα αστικά κέντρα όπως το Ντόρτμουντ, το Ανόβερο, το Αμβούργο και το Βερολίνο, από τη ραγδαία αύξηση των Βούλγαρων και Ρουμάνων μεταναστών. Προς το παρόν υπάρχουν 90.000 Βούλγαροι και 159.000 Ρουμάνοι μετανάστες στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η αύξηση των οικονομικών μεταναστών κατά έξι φορές από το 2006, από τις δύο αυτές χώρες έχει προκαλέσει πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα. Σημαντικότερα εξ αυτών είναι η παράνομη εργασία, η άνοδος του οργανωμένου εγκλήματος (από την περίοδο της άφιξής τους) και το γεγονός ότι τα παιδιά τους δε μαθαίνουν την Γερμανική γλώσσα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα σχολικά μαθήματα.

Η Ένωση ζητά επιπλέον κονδύλια από την Καγκελλάριο Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Το ζήτημα απασχολεί και τα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς αντίστοιχη φόβοι υπάρχουν και από την Βρετανία, λόγω της άρσης των εμποδίων στον αριθμό άφιξης εργατικού δυναμικού χαμηλών προσόντων, βάσει Κοινοτικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με βρετανικές εκτιμήσεις, ο αριθμός των Βούλγαρων και Ρουμάνων μεταναστών αναμένεται να ανέλθει στα 70.000 άτομα ανά έτος.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: