Εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Etihad

etihad 5

 

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της αεροπορικής εταιρείας Etihad Aiways, που είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Για άλλη μία φορά θα τονίσουμε ότι η παρουσίαση τέτοιων ειδήσεων αποσκοπεί στο να εντοπίζουμε τις τάσεις της αγοράς σε στρατηγικούς τομείς της βιομηχανίας, της οικονομίας, της αγοράς γενικότερα και της τεχνολογίας. Κρίσιμα στοιχεία αν σκεφτούμε ότι ο στρατηγικός τομέας των αερομεταφορών αφορά άμεσα και την Ελλάδα, η οποία ζει από τον τουρισμό που έρχεται από το εξωτερικό. Σε αυτό το επίπεδο εντάσσεται όπως αναφέραμε και παλαιότερα, η κατασκευή του τρίτου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη και ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ αεροπορικών εταιρειών όπως η Emirates, η Etihad, η Τουρκικές Αερογραμμές και μερικές ακόμα στην περιφέρειά μας.

Η Etihad Airways, έχοντας σοβαρά στελέχη στα ανώτατα κλιμάκιά της, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα εξής:
– Η αύξηση των καθαρών κερδών τα δύο τελευταία χρόνια ήταν της τάξης του 200%. Από 14 εκατομμύρια δολλάρια το 2011 σε 42 το 2012.
– Αυξήθηκαν τα έσοδα από 4,1 δισεκατομμύρια δολλάρια σε 4,8 δισ. δολλάρια, με τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται να συμβάλλουν με το 19% του παραπάνω ποσού.
– Πέτυχε τη δημιουργία συμμαχιών μέσω της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών – 40% στην Air Seychelles, 29,21% στην Air Berlin, 9% στην Virgin Australia και 2.98% στην Aer Lingus.
– Μείωσε 5% στα κόστη ανά θέση / ανά χιλιόμετρο (εκτός καυσίμων).
– Έσπασε το ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων κατοίκων για πρώτη φορά.
– Έσπασε το ρεκόρ πληρότητας του 78,2% (Αύξηση κατά 2,4%).
– Αύξησε τον στόλο της στα 70 αεροσκάφη, έχοντας πτήσεις προς 86 προορισμούς και διαμοιρασμό 248 κωδικών.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: