Ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της νέας βρετανικής πολιτικής

David Cameron and Ali Zeidan

Ένα ακόμα κομμάτι προστίθεται στο “παζλ” της στροφής της βρετανικής πολιτικής, η οποία φαίνεται ότι βρίσκει όλο και περισσότερο το νέο ρόλο της, στη μετα-Αφγανιστάν εποχή, όπως την ανέλυσε το Cube Defense3 Analysis σε προηγούμενη δημοσίευση (ακολουθεί παρακάτω). Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε επίσκεψη – αστραπή στην Τρίπολη της Λιβύης, την περασμένη Πέμπτη.

Φεύγοντας από το Αλγέρι, έφτασε στην Τρίπολη, όπου επισκέφθηκε σχολή εκπαίδευσης αστυνομικών, αλλά και την Πλατεία Μαρτύρων. Στη συνάντησή του με τον Λίβυο Πρωθυπουργό, Αλί Ζεϊντάν, ο Ντ. Κάμερον δήλωσε ότι δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία και πραγματική Δημοκρατία, χωρίς ασφάλεια και σταθερότητα. Στη βάση αυτής της αρχής δήλωσε ότι η Βρετανία είναι αποφασισμένη να βοηθήσει και στα δύο, όχι μόνο στην Λιβύη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως δήλωσε, συμφώνησε με τον Λίβυο ομόλογό του, να αυξηθεί το επιπλέον πακέτο βοήθειας που θα παράσχει το Λονδίνο, αυξάνοντας την παρεχόμενη εκπαίδευση και τους αστυνομικούς – συμβούλους. Ανέφερε επίσης ότι, συζήτησε με την λιβυκή ηγεσία το πως θα μπορούσε να τη βοηθήσει να οικοδομήσει καλύτερα τους θεσμούς της. Ξεκαθάρισε ότι δε θα ήταν σωστό για το περιφερειακό σύστημα του Μαγρέμπ και της Υποσαχάριας Αφρικής, να υπάρξει κάποια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, καθώς αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι η ενίσχυση των τοπικών κυβερνήσεων, ώστε να αναλάβουν την ασφάλεια και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και των δημοκρατικών θεσμών.

Διαβάστε επίσης: Αλγερία: Τί σημαίνει η επίσκεψη Κάμερον;

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: