Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα εντός βεληνεκούς…

 

 

DF-21 3

 

Η Κίνα “βύθισε” ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα άσκησης του Κινεζικού Στρατού, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε ο πύραυλος “Δολοφόνος Αεροπλανοφόρων” DF-21D. Αυτό ανέφερε σε δημοσίευμά της, φιλοκινεζική αλλά αξιόπιστη εφημερίδα της Ταϊβάν.

Η πύραυλος έπληξε στόχο σε ερημική περιοχή της Κίνας, όπου και είχε σχεδιαστεί στην επιφάνεια του εδάφους, το περίγραμμα αεροπλανοφόρου. Το τελευταίο διάστημα είχαν ακουστεί πολλά για τον πύραυλο και τις δυνατότητές του, αλλά τίποτα λεπτομερές. Η βολή αποτελεί την πρώτη δοκιμή από εκτοξευτή επί οχήματος.

 

DF-21 2

 

Θεωρείται… αρκετά δύσκολο να εξουδετερωθεί καθώς ακολουθεί βαλλιστική τροχιά που τον κατευθύνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας κι έπειτα πέφτει σχεδόν κάθετα, με υπερηχητική ταχύτητα επάνω στον στόχο. Η καθοδήγησή του γίνεται με GPS. Αμερικανοί ειδικοί τονίζουν, ωστόσο, ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Κατ’ αρχάς η Κίνα θα πρέπει να μπορεί να εντοπίσει τα αεροπλανοφόρα με ραντάρ πέραν του ορίζοντα, τα οποία μπορούν να τεθούν εκτός ή να μην εντοπίσουν τον στόχο από τις παρεμβολές. Εφόσον πάλι εκτοξευθεί ο πύραυλος, και αυτός μπορεί να αποτελέσει θύμα όχι μόνο των συστημάτων παρεμβολών, αλλά και των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας του Αμερικανικού Στόλου.

 

 

DF-21 1

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: