Καναδική Αεροπορία: Μετά το F-35 τί…;

Air Force 1

 

Όπως είχαμε αναφέρει σε πρόσφατη δημοσίευσή μας, ο Καναδάς εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές για το πρόγραμμα αντικατάστασης των CF-18, μετά την απόρριψη του F-35. Αν και αξιωματούχοι του ανέφεραν ότι το F-35 δεν απερρίφθη ολοκληρωτικά, εντούτοις πιστεύουμε ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να επανέλθουν οι της Lockheed Martin με βελτιωμένη πρόταση, αλλά η κακή εικόνα του F-35 θα πρέπει να περισωθεί με κάποιον τρόπο.

Είχαμε επίσης αναφέρει ότι πλέον εξετάζονται άλλες υπάρχουσες λύσεις στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία, κάτι που επιβεβαίωσε επίσημα ο Υπουργός Δημοσίων Έργων της χώρας. Ανακοινώθηκε επίσημα πλέον ότι η Καναδική Κυβέρνηση θα συνομιλήσει με την Lockheed Martin, την Boeing (πιθανότερα για το Super Hornet, αν και δεν αποκλείεται και πρόταση για σύγχρονα F-15), την EADS (για το Eurofighter), την Dassault για το Rafale και την Saab για το Gripen.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, θα αποσταλούν ερωτηματολόγια, προκειμένου να ληφθούν λεπτομερείς απαντήσεις για το κόστος και άλλα τεχνικά ζητήματα.

 

CF-18 1

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: