Επιπλέον βρετανική στήριξη στην Γαλλία – Βίντεο

Sentinel 1

Η Βρετανία επέκτεινε τη βοήθεια που παρέχει στην Γαλλία, για τις επιχειρήσεις στο Μάλι, εναρμονισμένη πάντα στη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των δύο πλευρών. Τελευταία προσθήκη στις δυνάμεις που μάχονται κατά των ισλαμιστών ανταρτών είναι ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικής παρακολούθησης Sentinel R1, της Νο 5 Μοίρας Συνεργασίας Στρατού της RAF. Το αεροσκάφος θα επιχειρεί από αεροδρόμιο αφρικανικής χώρας. Τα αεροσκάφη επιχειρούν από κοινού με προσωπικό του Βρετανικού Στρατού και της Αεροπορίας, με κύριο σύστημά τους το ραντάρ ASTΟR.

Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμμοντ δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας κι έπειτα από συζητήσεις με τους Γάλλους, για το πως θα μπορούσαν να βοηθηθούν περαιτέρω με βρετανικά συστήματα. Το Sentinel R1 θεωρείται πολύτιμο εργαλείο, κάτι που απέδειξε στο Αφγανιστάν αλλά και στις επιχειρήσεις στην Λιβύη.

Sentinel 2 ASTOR

Εκτός του ραντάρ ASTOR (Airborne Stand-Off Radar), τα Sentinel R1 διαθέτουν ραντάρ συνθετικού διαφράγματος και σύστημα εντοπισμού στόχων εδάφους. Το ASTOR είναι παρόμοιο με το ραντάρ των U2 ASARS-2 το οποίο εκτελεί πλευρική σάρωση. Παρέχει πληροφορίες για το πεδίο της μάχης εντοπίζοντας στόχους σε αποστάσεις 160 χλμ από υψόμετρο 47.000 ποδών. Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι μεικτό, αποτελούμενο από πιλότους και αναλυτές της RAF, και στελέχη του Σώματος Πληροφοριών του Στρατού.

Sentinel 3

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: