Καθυστερεί το πρόγραμμα του GCV – Το κείμενο του Πενταγώνου

Ο Αμερικανικός Στρατός πρόκειται να καθυστερήσει την ανάπτυξη του νέου ΤΟΜΑ (GCV), καθώς η φάση τεχνολογικής ανάπτυξης πρόκειται να επεκταθεί κατά έξι μήνες, σύμφωνα με υπόμνημα που περιήλθε στην κατοχή του Defense News. Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Στρατός θα κατακυρώσει το συμβόλαιο μηχανολογικής και κατασκευαστικής ανάπτυξης σε μία μόνο εταιρεία και όχι σε δύο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, κάτι που χρονικά τοποθετείται στο 2014. Αυτό σημαίνει ότι η τελική απόφαση για την παραγωγή του οχήματος θα ληφθεί κάπου στο 2019.

Η τεχνολογική φάση είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2011, με δύο συμβόλαια προς την BAE Systems και την General Dynamics Land Systems, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους. Αριθμοί προς προμήθεια και τιμές δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά είναι σίγουρο ότι οι καθυστερήσεις θα αυξήσουν το κόστος. Οπότε κανείς δεν γνωρίζει το κατά πόσο θα τηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός που προέβλεπε αγορά 1.894 οχημάτων.

Το κόστος του είναι ένα θέμα που δημιούργησε δύο στρατόπεδα. Ο Στρατός ισχυρίζεται ότι το κόστος θα πέσει στα 9 με 10,5 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ το Γραφείο Εκτίμησης Κόστους και Αξιολόγησης Προγραμμάτος του Πενταγώνου θεωρεί ότι το κόστος θα φτάσει τα 16 με 17 εκατομμύρια δολλάρια.

Διαβάστε το κείμενο του Πενταγώνου στον ακόλουθο σύνδεσμο: GCV program

GCV 1

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: