Μάλι: Βάπτισμα πυρός για τους Γάλλους

Εχθές σημειώθηκε η πρώτη εμπλοκή των Γάλλων στρατιωτών στο Μάλι. Περίπου τριάντα τεθωρακισμένα οχήματα του Γαλλικού Στρατού, μαζί και με στρατιώτες της αφρικανικής χώρας, αναχώρησαν από το Μπαμακό με κατεύθυνση βόρεια. Εικάζεται ότι κατευθύνονταν προς το Ντιαμπαλί, στο οποίο βρίσκονταν προ ημερών οι ισλαμιστές αντάρτες.

Σε Ενημέρωση Τύπου από το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας ανακοινώθηκε ότι η πόλη Κόννα, τελικά δεν έχει ελευθερωθεί από τους αντάρτες, όπως είχε αρχικά ειπωθεί. Κάτοικοι της πόλης έχουν αναφέρει ότι οι αντάρτες βρίσκονται στα περίχωρά της για απόκρυψη και το βράδυ κατεβαίνουν για να ανεφοδιαστούν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, από τα ΗΑΕ όπου βρίσκεται για να προωθήσει μεταξύ άλλων τα μαχητικά Rafale, δήλωσε ότι έχουν τεθεί τρεις στόχοι για την επιχείρηση. Πρώτα, να σταματήσει την επίθεση των ανταρτών, που στόχο είχαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα. Δεύτερος στόχος είναι η ασφάλεια της πρωτεύουσας και τέλος, να βοηθηθεί το Μαλί να ανακτήσει την εδαφική κυριαρχία του. Την τελευταία αποστολή θα την αναλάβει πρωτίστως μια αφρικανική δύναμη, με τη συνδρομή των γαλλικών αεροπορικών δυνάμεων. Όσο για τους τρομοκράτες, ανέφερε ότι στόχος είναι να καταστραφούν ή να συλληφθούν αιχμάλωτοι.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: