Μεγάλη προμήθεια αντιαρματικών από το Βέλγιο

Το Υπουργείο Άμυνας του Βελγίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα προμήθειας νέων αντιαρματικών συστημάτων, μεσαίου και μικρού βεληνεκούς πολλαπλών χρήσεων.

Η πρώτη προμήθεια αφορά 60 συστήματα Spike MR, προς αντικατάσταση των υπαρχόντων Milan. Το κόστος θα ανέλθει στα 41 εκατομμύρια ευρώ και η εταιρεία που θα τα προμηθεύσει θα είναι η κοινοπραξία EuroSpike (Rafael, Diehl, Rheinmetall). Σημαντικό είναι ότι οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι, το Βέλγιο αιτήθηκε την προμήθεια μέσω FMS 60 Javelin με 240 πυραύλους. Τελικά η αγορά δεν υλοποιήθηκε.

 

Spike MR 1

 

Το δεύτερο συμβόλαιο δόθηκε και πάλι σε γερμανική εταιρεία, τη Dynamit Nobel Defence, για 111 αντιαρματικά Panzerfaust 3 με 238 πυραύλους και διόπτρες νυχτερινής σκόπευσης.

Η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά τα ίδια συστήματα με αυτά που προμηθεύτηκε η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Είναι απόφαση των κυβερνήσεων των χωρών να αυξήσουν το βαθμό διακλαδικότητας των Ενόπλων Δυνάμεών τους, στους τομείς της κοινής εκπαίδευσης, της συνεργασίας των μηχανοκίνητων σχηματισμών, του ελαφρού πεζικού και των ειδικών δυνάμεων, της Διοικητικής Μέριμνας, της συντήρησης και της προμήθειας εξοπλισμού.

 

Panzerfaust 3

Advertisements

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: