Διάσωση ελληνικού σκάφους στην Βρετανία – Φωτογραφίες

Το Βρετανικό Ναυτικό συμμετείχε στην δραματική επιχείρηση διάσωσης του ελληνικού ρυμουλκού σκάφους Christos XXII, στα Στενά της Μάγχης. Το ελληνικό σκάφος υπέστη μεγάλο ρήγμα έπειτα από την πρόσκρουση του σκάφους μήκους 80 μέτρων το οποίο ρυμουλκούσε, από την Γερμανία στην Τουρκία.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους αδυνατούσε να αντλήσει τα νερά που εισέρρεαν στο εσωτερικό του με ταχύ ρυθμό. Τα βρετανικά σκάφη διάσωσης RNLI Exmouth και RNLI Torbay μετέβησαν πρώτα στην περιοχή. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης κλήθηκαν να συνδράμουν και το σκάφος προστασίας αλιείας HMS Severn και η φρεγάτα Type 23 HMS Lancaster.

Μέλη των πληρωμάτων των δύο τελευταίων τελευταίων σκαφών βρέθηκαν στη θάλασσα με λέμβους διασώζοντας μέρος του πληρώματος του Christos XXII, ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν στο ρυμουλκό για να αποτρέψουν τη βύθισή του. Τα μέλη του πληρώματος εναλλάσσονταν συνεχώς λόγω του ότι τα παγωμένα νερά μούδιαζαν το σώμα τους και ήταν αδύνατο ακόμα και να κρατήσουν τα εργαλεία.

Τελικά η βύθιση αποτράπηκε, με τους Βρετανούς ναυτικούς να δηλώνουν ότι σε αυτό βοήθησε η εκπαίδευση που έχουν λάβει σε ομοιώματα βυθιζόμενων πλοίων, σε ειδικούς χώρους εκπαίδευσης.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: