Το Euro Hawk απογειώθηκε… μαζί του και η Γερμανία – Βίντεο

Η Northrop Grumman Corporation και η EADS Deutschland GmbH, διαμέσου της Cassidian, πέτυχε ένα νέο επίτευγμα στην ανάπτυξη του Euro Hawk. Για πρώτη φορά, το Μη Επανδρωμένο Αερόχημα απογειώθηκε ως πλήρες σύστημα (με όλους τους αισθητήρες) στο πλαίσιο δοκιμής που έλαβε χώρα εχθές.

Η απογείωση έγινε από την αεροπορική βάση Manching στην Γερμανία. Το ΜΕΑ έφτασε σε υψόμετρο 54.000 ποδών, εντός στρατιωτικά ελεγχόμενου εναέριου χώρου και μακρυά από την κυκλοφορία των πολιτικών αεροσκαφών. Έπειτα από έξι ώρες στον αέρα το ΜΕΑ προσγειώθηκε και πάλι στην ίδια βάση. Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι και από τις δύο πλευρές, το Euro Hawk κάλυψε βάσει προδιαγραφών όλες τις τεχνικές απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τους αισθητήρες του.

Το ΜΕΑ βασίζεται στο RQ-4B Global Hawk και περιλαμβάνει τον επίγειο σταθμό ελέγχου και τα στοιχεία εκτόξευσης και περισυλλογής του αεροχήματος, τα οποία παρέχει η Northrop Grumman Corp. Οι αισθητήρες του είναι της Cassidian και παρέχουν τη δυνατότητα εντοπισμού εκπομπών τηλεπικοινωνιών και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων, τα οποία αναλύονται από επίγειο κέντρο. Η ανάπτυξή του γίνεται για λογαριασμό των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες θα έχουν σημαντικότατες ικανότητες στο συγκεκριμένο τομέα.


Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: