Μια ιδέα στα περί ανάπτυξης λιμένων

Η Αρχή Λιμένων της Νορμανδίας, η οποία κατέχει τα λιμάνια της Καέν και του Χερβούργου, σχεδιάζει να επεκτείνει τις υποδομές τους κατά 350 στρέμματα με κόστος 60 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση γίνεται για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη προγράμματος παραγωγής ενέργειας από την πλημμυρίδα και τα πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή. Το δε πρόγραμμα θα είναι δίπλα σε από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο προγράμματα, αυτό του Raz Blanchard.

 

Tidal energy 2

Tidal energy 3

 

Η επένδυση έρχεται να συμπληρώσει την απόφαση του ομίλου ενέργειας EDF και της μηχανολογικής εταιρείας Alstom, πάλι στην ίδια περιοχή, για την εγκαθίδρυση θαλάσσιου αιολικού πάρκου. Έπειτα από συζητήσεις και με το διοικητικό συμβούλιο, λήφθηκε η απόφαση να εκμεταλλευθούν και τις υπόλοιπες δυνατότητες παραγωγής πράσινης ενέργειας. Εντός του 2013 θα υπάρξει και νέα διαβούλευση με τους πολίτες επί του αναθεωρημένου σχεδίου και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2016, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Έτσι η Αρχή Λιμένων της Νορμανδίας θα καταστεί σημαντικός κόμβος στην παραγωγή θαλάσσιας ανανεώσιμης ενέργειας, αυξάνοντας την απασχόληση και τα έσοδά του. Οι δε εργασίες για την κατασκευή του συστήματος παραγωγής ενέργειας θα γίνει από την DCNS (άλλη μία ιδέα για την ανάπτυξη ναυπηγείων), καθώς από πέρυσι έχει υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης.

 

P

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: