Νέα τεχνολογία στη ναυπηγική βιομηχανία – Φωτό

Ένα σημαντικό βήμα για την ναυπηγική βιομηχανία και την ακτοπλοΐα έκαναν τα φινλανδικά ναυπηγεία STX Finland. Εχθές, παρέδωσαν στην εταιρεία Viking Line το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο Viking Grace, που είναι το πρώτο του είδους που διαθέτει κινητήρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Οι κινητήρες 8L50DF είναι της επίσης φινλανδικής Wärtsilä και εκτός από LNG μπορούν να τροφοδοτηθούν και με ντήζελ. Τα πλεονεκτήματα στην κατανάλωση, στις εκπομπές καυσαερίων και το κόστος είναι προφανέστατα.

Οι επιδόσεις του παραμένουν υψηλές, αφού μπορεί να επιτυγχάνει ταχύτητα 22 κόμβων. Το μήκος του είναι 214 μέτρα, το πλάτος 31,8 μ και το εκτόπισμα 57.000 τόνοι. Μπορεί να φιλοξενήσει 2.800 επιβάτες. Ο τεράστιος χώρος στάθμευσης των οχημάτων, χωριζόμενος σε λωρίδες, δίνει συνολικά 1.275 μέτρα για φορτηγά και 500 μέτρα για οχήματα. Το πλήρωμά του θα είναι 200 άτομα.

Κι ενώ όλα τα μεγάλα ναυπηγεία της Ευρώπης καταφέρνουν να επιτυγχάνουν πωλήσεις και κυρίως τεχνολογικές καινοτομίες, χάρη στην έρευνα και ανάπτυξη, αντί να ναυπηγούν απλά κάποια… πλοία, στην Ελλάδα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό. Μέχρι να γίνει κάτι μπορούμε να λέμε απλώς ότι έχουμε ναυτική παράδοση, με τους Βίκινγκς να έχουν ξεφύγει στον ανταγωνισμό.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Πολιτική & Οικονομία, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: