Εξοπλίζεται ο Γερμανός Στρατιώτης του Μέλλοντος

Η Rheinmetall Defence κατακύρωσε συμβόλαιο στην Thales για την προμήθεια συστημάτων μάχης στο πλαίσιο του προγράμματος Gladius, το οποίο είναι το πρόγραμμα ψηφιακού στρατιώτη (IdZ 2) του Γερμανικού Στρατού.

Η σύμβαση αφορά την κατασκευή και προμήθεια 310 διοπτρών νυχτερινής όρασης, Lucie II D, 16 συσκευών IR, για 30 συστήματα μάχης, καθώς και 300 ασυρμάτους UHF SOLAR 400 EG-E, μπαταρίες ιόντων λιθίου, φορτιστές, κεραίες, αντάπτορες και καλώδια. Στη σύμβαση ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνεται και η προαίρεση για 600 διόπτρες, 192 συσκευές IR και 600 ασυρμάτους.

 

Gladius 2

 

Οι διόπτρες Lucie II D, έχουν σπονδυλωτή σχεδίαση και αποτελούν την κύρια διόπτρα νυχτερινής όρασης των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πέραν των νυχτερινών της ικανοτήτων, η νέα έκδοση που σχεδιάστηκε για τον Ψηφιακό Στρατιώτη (IdZ 2) έχει ενσωματωμένη τεχνολογία OLED με δυνατότητα προβολής δεδομένων και βίντεο. Επιπλέον, με τις συσκευές IR (Lucie II DIR) δημιουργείται ενιαία εικόνα, από τον συνδυασμό της εικόνας νυκτός με αυτήν των υπερύθρων/θερμικών.

Οι ασύρματοι UHF SOLAR 400 EG-E είναι ο πυρήνας των τηλεπικοινωνιών του Gladius. Ο επεξεργαστής του παρέχει δυνατότητα τηλεπικοινωνιών IP και διαθέτει τρεις διαμορφώσεις για σύνδεση με τον κεντρικό επεξεργαστή στον υπολογιστή στο σακίδιο του στρατιώτη, με αυτόν του οχήματος και με του ασυρμάτου VHF για τους ομαδάρχες. Με ταχύτητα 384 kbits/s ο ασύρματος επιτρέπει μετάδοση δεδομένων και φωνής μεταξύ των στρατιωτών, σε τρία κανάλια, full duplex – αμφίδρομη (ομιλία και ακοή ταυτόχρονα), σε αποστάσεις μέχρι 2 χιλιόμετρα ή μέχρι 700 μέτρα σε αστικό περιβάλλον. Η λειτουργία γίνεται στο φάσμα 225-400 MHz, με ισχύ εξόδου 1 Watt, είναι εντός των προδιαγραφών υγείας.

 

Gladius 1

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: