Λίβανος: Παραλαβή 200 Μ113

 

M113 2

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραχώρησαν στον Λίβανο 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ113, προκειμένου να ενισχύσουν άμεσα την ασφάλεια της χώρας, λόγω και των προβλημάτων στην Συρία. Τα ΤΟΜΠ έφτασαν την Κυριακή και θα αυξήσουν τον υπάρχον στόλο στον Λιβανικό Στρατό στα 1.200.

Τους τελευταίους έξι μήνες οι Λιβανικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, ύψους 140 εκατομμυρίων δολλαρίων, υπό μορφή παροχής οπλικών συστημάτων, όπως έξι ελικόπτερα UH-1, ένα σκάφος παράκτιας επιτήρησης μήκους 42 μέτρων, πάνω από 1.000 τυφέκια, πιστόλια, πολυβόλα και βομβιδοβόλα, και 36 εκατομμύρια σφαίρες.

Το πρόβλημα ασφαλείας στον Λίβανο είναι τεράστιο, οπότε και η βοήθεια ήταν άμεση. Σύριοι αντάρτες ή ομάδες του Συριακού Στρατού περνούν τα σύνορα κατά τη διάρκεια μαχών, προσπαθώντας να κρυφτούν εντός του λιβανικού εδάφους. Επιπλέον, οι ομάδες που εμπλέκονται στη Συριακή κρίση έχουν ομάδες τους εντός του Λιβάνου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται συγκρούσεις, ακόμα και στην Βηρυτό.

 

M113 1

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: