ΗΑΕ: Παραλαβή νέας κορβέτας και ΤΠΚ – Φωτό / Βίντεο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέλαβαν προχθές την κορβέτα Abu Dhabi και το περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων Ghantut Αμφότερα ναυπηγήθηκαν στα ιταλικά ναυπηγεία της Fincantieri.

Οι κορβέτες βασίστηκαν στο σχέδιο των ιταλικών σκαφών κλάσης Commandante Cigala Fulgosi, στο οποίο έγιναν σημαντικές βελτιώσεις. Το μήκος φτάνει τα 88,4 μέτρα, το πλάτος τα 12,2 μέτρα και το εκτόπισμα τους 1.650 τόνους. Η μέγιστη διατηρούμενη ταχύτητα είναι 25 κόμβοι και η οικονομική 14, με τους οποίους μπορεί να καλύψει απόσταση 3.000 ναυτικών μιλίων.

Ο ηλεκτρονικός τους εξοπλισμός είναι ένα ακόμα σημείο διαφοροποίησης με τις ιταλικές εκδόσεις, όντας ισχυρότερος. Στο σκάφος υπάρχει τρισδιάστατο ραντάρ Kronos 3D, σόναρ σε θόλο και υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθεί και συρόμενο σόναρ.

Το πλήρωμα αποτελείται από 70 άτομα. Στον οπλισμό περιλαμβάνονται τέσσερις Exocet MM40 Block 3, πυροβόλο Oto Melara 76 χλστ, δύο τηλεχειριζόμενα πυροβόλα των 30 χλστ και τορπιλοσωλήνες των 324 χλστ για τορπίλες MU90. Επίσης, διαθέτει ελικοδρόμιο με πτυσσόμενο υπόστεγο. Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση εκτοξευτών VL Mica.

Το ΤΠΚ που θα παραλάβει είναι το Ghantut, τύπου Falaj 2. Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο που υιοθετήθηκε αποκλειστικά για τα ΗΑΕ. Το μεγαλύτερό του μήκος, που φτάνει τα 55,7 μέτρα και το εκτόπισμα των 650 τόνων, περιορίζουν τη μέγιστη διατηρούμενη ταχύτητα στους 20 κόμβους. Τα Εμιράτα ήθελαν να έχουν στη διάθεσή τους ένα “διακριτικό” σκάφος, οπότε οι προβλέψεις για μείωση του ηλεκτρομαγνητικού ίχνους είναι εμφανέστατες.

Το πλήρωμα αποτελείται από 29 άτομα και ο οπλισμός τους από ένα πυροβόλο των 76 χλστ, τέσσερις Exocet MM40 Block 3 και VL Mica με έξι κυψέλες.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: