Καναδάς: Νέες αποκαλύψεις για το F-35

Ένα ακόμα στοιχείο ήρθε στη δημοσιότητα από τη μελέτη που έκανε η εταιρεία KPMG για λογαριασμό της Καναδικής Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ανάλυσης του κόστους της προμήθειας των F-35.

Σύμφωνα με αυτήν, το κόστος των αεροσκαφών θα εκτοξευόταν και για ένα ακόμα, πολύ σημαντικό λόγο. Τις δυνατότητες εναέριου ανεφοδιασμού τους. Η Καναδική Αεροπορία χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη CC-150 Polaris, που χρησιμοποιούν τον ειδικό κάλαθο – χοάνη (probe and drogue). Από την άλλη τα F-35 που θα προμηθευόταν ο Καναδάς διέθεταν από την αρχική τους σχεδίαση το σύστημα με την υποδοχή επί της ατράκτου, με τον ανεφοδιασμό να γίνεται από τον τηλεκατευθυνόμενο βραχίονα του ανεφοδιαστικού.

H Lockheed Martin είχε ενημερώσει ότι ο Καναδάς θα μπορούσε να επιλέξει το ένα από τα δύο συστήματα ή και τα δύο. Οι επικριτές, όμως, ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν ξεκάθαρα στοιχεία για το κόστος της μετατροπής, ούτε για για τις επιπτώσεις στη δομή και στο βάρος του αεροσκάφους. Επιπλέον, η επιλογή του ανεφοδιασμού των F-35 από KC-130 τα οποία ανεφοδιάζουν και τα CF-18 κρίθηκε ως ανεπαρκής.

Το ζήτημα δέχθηκε μεγάλη κριτική καθώς η Καναδική Αεροπορία θα έπρεπε να βασίζεται στα αεροσκάφη ανεφοδιασμού των ΗΠΑ ή άλλων συμμάχων. Με λίγα λόγια τέθηκε ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Επιπλέον, αν η αεροπορία της χώρας θέλει πλήρεις επιχειρησιακές ικανότητες, θα έπρεπε να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα προμήθειας νέου αεροσκάφους ανεφοδιασμού, για να μπορεί να υποστηρίξει τα F-35.

AF-4 Flight 109

F-35A refuel 2

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: