Ινδία: Αναζητεί βοήθεια μετά την Snecma… (Φωτό)

Το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας αναπτύσσει ένα νέο κινητήρα αεροσκαφών, η πορεία του οποίου μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά θετική είναι. Ο κινητήρας τζετ Kaveri που υλοποιείται σε συνεργασία με τη γαλλική Snecma απέτυχε να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα κι έτσι η χώρα σχεδιάζει να προσελκύσει νέο βιομηχανικό εταίρο, μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Ο Kaveri σχεδιάζεται για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στο νέο μαχητικό αεροσκάφος, πέμπτης γενιάς, που αναπτύσσεται εγχώρια. Έπειτα από χρόνια δοκιμών και βελτιώσεων, που ξεκίνησαν από το 1996, στο GFRI (Gromov Flight Research Institute) στην Ρωσία, ο κινητήρας αποδίδει σημαντικά λιγότερη ισχύ. Τα 70,4 KN είναι πολύ κάτω από τα 90 ΚΝ που χρειάζεται το μαχητικό Tejas.

Όπως δήλωσαν στελέχη του Ινδικού ΥΠΑΜ, η από κοινού ανάπτυξη του κινητήρα με την Snecma απορρίπτεται εντελώς. Ο διευθυντής του GTRE (Gas Turbine Research Establishment) Δρ Κ. Ραμναραγιανάν δήλωσε ανοιχτά ότι δεν μπορούν να αναπτύξουν τις νέες τεχνολογίες μόνοι τους, οπότε και χρειάζονται τη συνεργασία με ξένη εταιρεία. Διαφορετικά θα απαιτηθούν άλλα 15 – 20 χρόνια για την ολοκλήρωσή του.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: