Ισραήλ: Φράχτη στα σύνορα με την Συρία

Το Ισραήλ, διά στόματος Μπινιαμίν Νετανγιάχου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευάσει φράχτη σε όλο το μήκος των συνόρων με την Συρία, στην περιοχή των Υψωμάτων Γκολάν. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Συριακός Στρατός έχει αποχωρήσει από την περιοχή των συνόρων, με αποτέλεσμα οι ακραίοι ισλαμιστές και τρομοκράτες που βρίσκονται στις τάξεις των επαναστατών, να έχουν καλύψει το κενό.

Μάλιστα, ανέφερε ότι συντονίζει τις προσπάθειές του με τις ΗΠΑ, ενόψει της κακής κατάστασης που επικρατεί στην Συρία.

Ωστόσο, αίσθηση έκανε το γεγονός ότι οι δηλώσεις του για τον φράχτη και την κατάσταση στην Συρία, είχαν έντονα το “άρωμα” των επερχόμενων εκλογών. Αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι οι αποφάσεις και οι δηλώσεις αυτές έχουν να κάνουν με την προσπάθειά του να παρουσιάσει εικόνα ισχυρού και αποφασιστικού ηγέτη.

Για του λόγου το αληθές, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι όποιος θέλει τον ίδιο ως ισχυρό πρωθυπουργό, δεν μπορεί να τον έχει μειώνοντας τη δύναμή του.

Benjamin Netanyahu, former Prime Minister, head of the opposition and Chairman of the Likud Party, attends a Likud party meeting at the parliament in Jerusalem

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: