Συρία: Ετοιμάζουν Mig-21 για χημικό πόλεμο;

Η Συρία έχει μετατρέψει μαχητικά Mig-21 σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τη δυνατότητα φέρουν χημικά όπλα ισχυρίζονται διεθνείς αναλυτές.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Mig-21 το οποίο πιλοτάρισε ο Σύριος χειριστής Χασάν Χαμαντά και το οποίο προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Ιορδανίας όταν ο Χαμαντά αποφάσισε ότι θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Σε αντίθεση με περιπτώσεις του παρελθόντος η Συρία επιδόθηκε σε έναν αγώνα διπλωματικών πιέσεων για να της επιστραφεί άμεσα το αεροσκάφος. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, προσωπικό της Ιορδανικής αεροπορίας προχώρησε σε έλεγχο του αεροσκάφους και εντόπισε σύστημα τηλεκατεύθυνσης και εξοπλισμό για άφεση χημικών παραγόντων.

Chemical Warfare

Όπως είναι φυσικό οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δεν μποούν να επαληθευτούν και δεν αποκλείεται όλη η υπόθεση να είναι τμήμα της επικοινωνιακής στρατηγικής αντιπάλων του Άσαντ.

Σε κάθε περίπτωση, Ισραηλινές υπηρεσίες έχουν κατ’ επανάληψη αναφερθεί στον κίνδυνο του συριακού χημικού οπλοστασίου κατά τους τελευταίους μήνες και ήδη προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου και του βομβαρδισμού  «ύποπτων» θέσεων.  Το ζήτημα περιπλέκεται περισσότερο από τις πληροφορίες που καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια και, υποτίθεται πως, προκύπτουν από επιχειρήσεις παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του συριακού στρατεύματος. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, υπάρχουν πια αποδείξεις ότι Σύριοι μηχανικοί έχουν φορτώσει το νευροπαραλυτικό Σαρίν σε βόμβες που θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές κρούσης ενώ η κυκλοφορία οχημάτων μεταξύ αποθηκών χημικών παραγόντων έχει αυξηθεί δραματικά.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: