Ρομπότ με την πονηριά του σκίουρου για το USN – Βίντεο

Διδάγματα από τη φύση φαίνεται ότι έχουν πάρει οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Γεωργίας (Georgia Tech) των ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να φτιάξουν ένα ρομπότ το οποίο θα μπορεί να εξαπατά τον αντίπαλο όταν βρεθεί σε εχθρικό περιβάλλον.

Το Γραφείο Ερευνών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού χρηματοδοτεί πρόγραμμα στο οποίο ένα ρομπότ χρησιμοποιεί τις στρατηγικές του σκίουρου προκειμένου να εξαπατήσει τον αντίπαλο αναφορικά με την τοποθεσία κάποιου αντικειμένου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι σκίουροι συχνά κατευθύνονται σε περιοχές όπου υποτίθεται ότι έχουν εναποθέσει τροφή (βαλανίδια) με στόχο να απομακρύνουν τον εχθρό από την πραγματική τοποθεσία όπου αποθηκεύουν τροφή. Επιπλέον, τα ρομπότ που τώρα κατασκευάζονται μαθαίνουν επίσης να χρησιμοποιούν τακτικές αφρικανικών πτηνών τα οποία συγκεντρώνονται γύρω από υπέρτερους σε δύναμη αντιπάλους όχι για να δώσουν μάχη αλλά για να τους πανικοβάλλουν και να τους εκδιώξουν.

Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη της δυνατότητας εξαπάτησης μέσα από τεχνητή νοημοσύνη ώστε να αυξηθεί η επιβιωσιμότητα των ρομπότ απέναντι σε σημαντικές απειλές. Κοινώς, η έρευνα κατευθύνεται στην ανάπτυξη ρομπότ τα οποία δεν θα είναι προβλέψιμα ή, με βάση τα ανθρώπινα δεδομένα, «ηλίθια» στις επιλογές τους.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: