Τουρκία: Όμιλος Κοτς. Έρχονται επενδύσεις…

Ο Πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κοτς, Μουσταφά Κοτς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια πως για το 2013 ετοιμάζονται από την πλευρά τους επενδύσεις ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Το ενδιαφέρον είναι ότι, οι επενδύσεις δε θα γίνουν μόνο στην Τουρκία αλλά και στις γειτονικές χώρες… Γενικότερος στόχος είναι οι αγορές της Ευρώπης και των αναπτυσσομένων χωρών.

 

Koc Mustafa

 

Ιδιαίτερα οι αγορές της ΕΕ είναι εντός των στόχων τους λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας, της τελωνειακής ένωσης, των υψηλών επιπέδων κατανάλωσης και των πολύ καλών υποδομών τους, ενώ οι αγορές των αναπτυσσομένων κρατών είναι ελκυστικές για τις μεγάλες αποδόσεις τους.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι ο κατασκευαστικός κλάδος, αλλά και των επώνυμων προϊόντων, όπως για παράδειγμα αυτών της θυγατρικής εταιρείας ηλεκτρικών ειδών Arçelik. Ωστόσο, τόνισε το γεγονός ότι ενώ η τουρκική αγορά τους ενδιαφέρει για τον τραπεζικό της τομέα, στις γειτονικές χώρες θα στοχεύσουν στην αγορά ενέργειας, τουρισμού και τροφίμων. Ειδικότερα, η κατασκευή μαρίνων, καταστημάτων αφορολόγητων ειδών και ξενοδοχείων, είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα. Ήδη έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του ξενοδοχείου Divan και των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών στην πόλη Ερμπίλ, που είναι και η πρωτεύουσα του Κουρδιστάν…

 

Koc Mustafa 3

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία, Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: