Στρατηγικοί στόχοι για τα αεροδρόμια του Ντουμπάι

Σε μια χώρα που η ηγεσία λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της, ένα από τα σημεία των στρατηγικών υποδομών στα οποία δίνεται έμφαση είναι τα αεροδρόμια. Φυσικά μιλάμε για ξεκάθαρους στόχους, με ξεκάθαρα ενδιάμεσα βήματα. Όχι αοριστολογίες.

Όντας ήδη το τέταρτο σε κίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, η Dubai Airports, θα ξεπεράσει όπως δείχνουν τα πράγματα τον στόχο των 56,6 εκατομμυρίων επιβατών για το 2012. Ο νέος στόχος για το 2013 είναι τα 66 εκατομμύρια επιβάτες. Η Dubai Airports διαχειρίζεται το Dubai International Airport και το Dubai World Central.

Dubai Airports

Μόνο το Νοέμβριο η κίνηση έφτασε τα 4,87 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011. Οι μεγαλύτερες ήταν προς και από τη δυτική Ευρώπη, με δεύτερες αυτές από την Ινδία.

Αντίστοιχα υψηλή ήταν και η αύξηση της κίνησης στον τομέα των εμπορευμάτων. Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το Νοέμβριο, η αύξηση έφτασε στο 3,6%, που σημαίνει 2.077.676 τόνους.

Αυτά σε μια μικρή χώρα που έβαλε στόχους και τους υλοποίησε. Στόχοι οι οποίοι δεν είχαν να κάνουν με το «μικρόκοσμό» της, ούτε με το εάν μια αντίπαλη χώρα την ξεπέρασε. Σκέφτηκε μακροπρόθεσμα, στρατηγικά, παγκόσμια και κατέστη παγκόσμιο σημείο αναφοράς στις αερομεταφορές.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: