(Και πάλι) κοντά στην υπηρεσιακή ένταξη οι S-400.

Ενα βήμα πιο κοντά στην ένταξη σε υπηρεσία έρχεται το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumph, μετά από βολές που πραγματοποιήθηκαν χθες στη νότια στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας, ισχυρίζονται τα ρωσικά ΜΜΕ.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν φείδονται αναφορών για το νέο σύστημα το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα τελευταία 13 χρόνια. Οι πρώτες δοκιμές του συστήματος πραγματοποιήθηκαν το 1999 και αποτέλεσαν αφετηρία μιας, όπως αποδείχθηκε, μακροχρόνιας και γεμάτης προσκόμματα διαδικασίας κατα τη διάρκεια της οποίας οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναγκάστηκαν αρκετές φορές να μεταβάλλουν τα εξοπλιστικά σχέδια για την αντιαεροπορική άμυνα μεγάλου βεληνεκούς.

Οπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα στο Cube Defense Analysis (βλ. Εδώ) οι εξαιρετικές δυνατότητες του Triumph συνεχίζουν να υπονομεύονται από τη χρήση των βλημάτων των S-300 που έχουν το μισό βεληνεκές και πιθανότατα κατώτερες κινηματικές δυνατότητες. Υπό τις συνθήκες έλλειψης βλημάτων αλλά και με τις δυσκολίες που συναντώνται προς το παρόν στην ολοκλήρωση του συστήματος στη ρωσική αεράμυνα δεν αποκλείεται οι «έτοιμοι» S-400 να αγγίξουν τις πλήρεις δυνατότητές τους μετά το 2020!

Ισως γι' αυτό το λόγο τα ρωσικά μέσα δεν παύουν να υπενθυμίζουν ότι τώρα σχεδιάζεται και νέα, ανώτερη, έκδοση του συστήματος, το S-500. Αναμένουμε με ανυπομονησία.

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ένοπλες Δυνάμεις, Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: