ΟΗΕ: Συλλογές χημικού πολέμου στα Γκολάν… και τα τουρκικά χημικά της Αλ Κάιντα

Ο ΟΗΕ ξεκίνησε την κατανομή συλλογών προστασίας σε περιβάλλον χημικού πολέμου, για την περίπτωση που η Συρία κάνει χρήση τέτοιων όπλων. Οι συλλογές μοιράζονται στο προσωπικό του που βρίσκεται στα υψώματα Γκολάν.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Χέρβ Λαντσούς, δήλωσε ότι οι κυανόκρανοι δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να εκπληρώσουν την αποστολή τους στις νέες συνθήκες ασφαλείας. Για το λόγο αυτό λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως είναι και η αποστολή οχημάτων.

 

UN Golan

 

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι εξετάζονται σχέδια ανάπτυξης κυανόκρανων στην Συρία, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτά είναι γενικοί σχεδιασμοί.

Όσον αφορά τις συλλογές χημικού πολέμου δήλωσε ότι, αυτές εστάλησαν μετά την ανακοίνωση του πρέσβυ της Συρίας στον ΟΗΕ πως οι αντάρτες είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα ως προβοκάτσια κατά της Συριακής Κυβέρνησης. Ο πρεσβευτής ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση, η Συρία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά ενόπλων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο πρεσβευτής Μπασάρ αλ Τζαφάαρι, χρησιμοποίησε άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Yurt, η οποία δημοσίευσε πως στελέχη της Αλ Κάιντα κατασκευάζουν χημικά όπλα σε εργαστήριο κοντά στην τουρκική πόλη Γκαζίαντεπ και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά των Σύρων πολιτών. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ανακοινώσει ότι χώρες που στηρίζουν τους Σύρους επαναστάτες, τους προμηθεύουν με χημικά, για να τα χρησιμοποιήσουν και να επιρρίψουν την ευθύνη στην Συριακή Κυβέρνηση.

 

Gas Mask 2

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Εξωτερική Πολιτική & Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: