Βουλγαρία: Προμήθεια νέων μαχητικών

F-16 1

 

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας εξουσιοδότησε τον Υπουργό Άμυνας, Άνιου Ανγκέλωφ, να διαπραγματευτεί την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών, πολλαπλών ρόλων, στο πλαίσιο προγράμματος 350 εκατομμυρίων ευρών, χωρίς τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.

Ο υπουργός δήλωσε σε ΜΜΕ της χώρας πως μέχρι την 1η Μαρτίου του 2013, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, μαζί με την πρότασή του για το ποιο αεροσκάφος θα ήταν καλό να προμηθευτεί η Βουλγαρική Αεροπορία, μαζί με χρονοδιάγραμμα προμήθειάς του.

 

Gripen

 

Λόγω της οικονομικής κατάστασης, η Βουλγαρία φαίνεται να έχει πλέον δύο μόνο επιλογές, για την αντικατάσταση των παλαιών σοβιετικών μαχητικών. Είτε να προμηθευτεί μεταχειρισμένα F-16 ή αγοράσει καινούρια Gripen. Ωστόσο, σε χθεσινή του δήλωση, ο Α. Ανγκέλωφ, δήλωσε ότι θα διαπραγματευτεί με άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Σουηδία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πάντως ότι καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι η προμήθεια μεταχειρισμένων F-16 από την Πορτογαλία, ενώ η Υπαρχηγός ΓΕΑ, Ρούμεν Ράντεφ, δήλωσε πως έπειτα από προσεκτική ανάλυση, το αεροσκάφος που είναι εγγύτερα στις ανάγκες της Βουλγαρίας, ήταν τα καινούρια Gripen, τα μεταχειρισμένα Eurofighter από την Ιταλία και τα μεταχειρισμένα F-16 από την Πορτογαλία.

 

Eurofighter 1

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: