Βρετανικό Ναυτικό: Εκσυγχρονισμός του HMS Ocean

HMS Ocean 1 Apache

Το μεγαλύτερο πολεμικό σκάφος του Βρετανικού Ναυτικού, το ελικοπτεροφόρο HMS Ocean, πρόκειται να εκσυγχρονιστεί από την Babcock, έναντι 65 εκατομμυρίων στερλινών. Στο πρόγραμμα θα αναλάβουν υπεργολαβία 70 εταιρείες, ενώ θα διασφαλιστούν 300 θέσεις εργασίας όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Άμυνας, Φίλιπ Ντιούν.

Στις εργασίες που θα διαρκέσουν 15 μήνες, θα αναβαθμιστούν τα ραντάρ, το σύστημα Διοίκησης κι Ελέγχου (C2), τα πυροβόλα και οι χώροι ενδιαίτησης. Το ελικοπτεροφόρο θεωρείται κύριος πυλώνας της δυνατότητας προβολής ισχύος των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Τελευταία αποστολή ήταν αυτή στην Λιβύη.

Η αξία του έγκειται στο ότι μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο διοίκησης, μεταφέροντας 480 Πεζοναύτες με 40 οχήματά τους με αεροπορικό απόσπασμα 200 ατόμων. Τα ελικόπτερα που μπορεί να μεταφέρει είναι μέχρι 12 ΕΗ101 Merlin και 6 Lynx, ενώ μπορεί να υποστηρίξει προσωρινά Chinook και μέχρι 20 Sea Harrier χωρίς δυνατότητα υποστήριξης, εκτός κι αν μεταβληθεί η αναλογία των παραπάνω.

 

HMS Ocean 3

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: