Βολές του νέου ναυτικού πυροβόλου από την ιταλική FREMM – Φωτό – Βίντεο

Το Ιταλικό Ναυτικό εκτέλεσε στις 5 Δεκεμβρίου την πρώτη βολή του νέου πυροβόλου LGS (Lightweight Gun System) 127/64 της Oto Melara, από την φρεγάτα Carlo Bergamini.

Το πυροβόλο εκτέλεσε 54 βολές στον Κόλπο Λα Σπέτσια, με άκρως επιτυχημένα αποτελέσματα τόσο για την ευστοχία του, όσο για τη στιβαρότητα κατασκευής και δομικής αντοχής του σκάφους. Νέες βολές πρόκειται να εκτελεστούν και την Άνοιξη, ενώ η πρώτη βολή πυραύλου τοποθετείται το Φθινόπωρο, αμφότερα, του 2013.

Η φρεγάτα είναι προϊόν της γαλλοϊταλικής συνεργασίας που ξεκίνησε στο πλαίσιο του προγράμματος FREMM. Ωστόσο, τα ναυπηγεία Fincantieri κατασκεύασαν μια μικρότερη έκδοση, πολλαπλών αποστολών, με εκτόπισμα 6.000 τόνων και μήκος 140 μέτρων, αντί για 7.000 τόνους και 153 που σχεδιαζόταν αρχικά.

Η σχεδίασή τους υλοποιήθηκε γύρω από το τρισδιάστατο ραντάρ EMPAR. Ο οπλισμός της αποτελείται από 16 εκτοξευτές Sylver A50 για πυραύλους Aster 15 ή/και 30, 8 πυραύλους Teseo Otomat Mk2, δύο πυροβόλα Oto Melara των 25 χλστ, δύο εκτοξευτές MU-90, ένα πυροβόλο Oto Melara Super Rapido 76 χλστ με δυνατότητα βολής πυρομαχικών Davide, κι ένα πυροβόλο Oto Melara των 127/64 χλστ με δυνατότητα βολής πυρομαχικών διασποράς Vulcano.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: