Όλμοι με θανατηφόρα ακρίβεια για το Σώμα Πεζοναυτών

 

Mortars 4

 

Η ΑΤΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει την υλοποίηση συμβολαίου αξίας 14,3 εκατομμυρίων δολλαρίων, το οποίο της κατακυρώθηκε από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Βάσει αυτού θα πρέπει να αναπτύξει λύση για το πρόγραμμα PERM (Precision Extended Range Mortar), για όλμους των 120 χιλιοστών.

Το τμήμα Οπλικών Συστημάτων της ΑΤΚ θα λειτουργήσει ως κύριος ανάδοχος για τους επόμενους 24 μήνες που είναι η διάρκεια ανάπτυξης της λύσης, μέσω της οποίας θα προκύψει η τεχνολογία βλήματος όλμου ακριβείς, με πιθανότητα κυκλικού λάθους 20 μέτρων. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και η General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. Η μεν ΑΤΚ θα βασιστεί στην κεφαλή καθοδήγησης ακριβείας που έχει ήδη αναπτύξει, ενώ η GD-OTS στα ενεργητικά υποσυστήματα όλμων μακράς εμβέλειας, που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του προγράμματος επίδειξης τεχνολογίας PERM.

Η κεφαλή της ΑΤΚ χρησιμοποιείται ήδη στα βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ του Αμερικανικού Στρατού (ΧΜ 1156) και στα βλήματα όλμων των 120 χλστ (ΧΜ395). Βασιζόμενες σε αυτά τα δύο προϊόντα, οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν να προσφέρουν την απαιτούμενη τεχνολογία για το πρόγραμμα του PERM, παρέχοντας οικονομίες κλίμακας, κοινά υποσυστήματα κτλ.

Οι όλμοι του προγράμματος PERM θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της ανάγκης για πυρά όλμων σε μεγάλες αποστάσεις, μεταξύ 16 με 20 χιλιόμετρα, από ρυμουλκούμενα συστήματα παροχής πυρών υποστήριξης (EFSS – Expeditionary Fire Support System), παρέχοντας κάλυψη στις μονάδες πεζικού των Πεζοναυτών. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να μεταφέρονται από ελικόπτερα όπως το MV-22 και τα CH-53.

 

Mortars 1

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: